Пердета и дамаски Корнизи и релси Щори и сенници Спално бельо Магнити и аксесоари Одеяла Покривала и шалтета Тапети и фототапети

Пердета


     Пердетата са онзи детайл в интериора на дома ни, който допринася за добро настроение и домашен уют.

     Изборът на пердета и завеси, като правило – това е последният, завършващ щрих в оформлението на интериора. И както практиката показва – един от най-важните!
     Не трябва да пренебрегваме правилния избор на пердета и завеси, тъй като несъответствието между висококачествения ремонт, стилните мебели и завесите може да развали впечатлението от всеки  интериор.
     Стилно подбрания и качествено ушит текстил може напълно да измени интериора, като му придаде яркост и екстравагантност. Също и обратното – пердетата могат да се “впишат” в цветовата гама на Вашия интериор, придавайки на стаята уют, изисканост и завършеност.
     Да съобразим тематиката и мащаба на фигурите, като го свържем с трактовката на мебелите, килимите и др.
     Едноцветните /без рисунък/ тъкани по-лесно хармонират с интериора, тяхната красота е в цвета, плътността и изработката. Наситен цвят и изразителен рисунък е уместен в големи помещения.
     Пердетата с вертикални ивици “повдигат” тавана, а тези с хоризонтални – са подходящи за тясна и висока стая. Изискванията към завесите в отделните помещения на жилището, определят използването на платове с различни качества.
     За кухнята е необходимо да осигурим добро проветрение, висока осветеност, затова най-удачно е да се използват леки, със семпъл дизайн пердета. За спалнята пък е обратното – за да си гарантираме спокойствие, комфорт и по-слаба осветеност е добре да се използват по-плътни материи, богато драпиране на текстила и релаксиращо цветово решение.


         


Copyright Gabriella-bg.com 2016